logo
   
 
 
Intervisie

 

Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij de deelnemers een beroep doen op elkaars deskundigheid. Door de groepsdynamiek leert men over de eigen rol, over die van de ander en over wat dit  bij elkaar teweeg brengt. Deze bewustwording is basis van het ontwikkelen van professionaliteit.

Het gaat over knelpunten uit de eigen werksituatie die zowel persoons- als functiegebonden kunnen zijn.

Door elkaar (te leren) bevragen wordt de betreffende situatie en handelswijze geanalyseerd. Het gaat er hierbij om dat er geen kant en klare oplossingen worden aangedragen maar dat de deelnemer zelf komt tot een oplossing die bij hem/haar past.

Intervisie beslaat een langere periode met een klein aantal vaste deelnemers. Vooraf worden er afspraken gemaakt over de spelregels, doelstellingen en de werkwijze van intervisie.

Binnen een intervisiegroep mag geen sprake zijn van hierachie.

Zeker bij het starten van een intervisie is het noodzakelijk dit leerproces te begeleiden. Naar verloop van tijd is het (soms) mogelijk dat de intervisie zonder begeleiding plaatsvindt.

 

Wanneer?

Intervisie wordt gebruikt om werkproblemen uit het recente verleden of in de nabije toekomst op te lossen.  Enkele voorbeelden waarbij intervisie gebruikt wordt:
*        Hoe ga ik om met een bemoeizuchtig familielid van mijn cliënt?
*        Hoe ga ik om met werkdruk?
*        Hoe houd ik de regie in ons overleg?
*        Hoe krijg ik mijn adviezen beter geaccepteerd?
*        Hoe moet ik dat moeilijke gesprek voeren?
*        Hoe ga ik om met een lastige cliënt?

 

 


 

 

 

 
 
 

 

Contactgegevens:
De Blikopener
Helene Keur
Zutphen
Tel: 06-30155335
Email: info@deblikopener.info
Site:    www.deblikopener.info